Financiering

Er zijn verschillende manieren voor de financiering van de iPad in het onderwijs. De onderwijsinstelling of de ouders en leerlingen kunnen zelf de iPad aanschaffen. De onderwijsinstelling of de ouders en leerlingen kunnen de iPad ook leasen. Tevens is er een jaarlijkse vervanging van de digitale leermiddelen mogelijk. Bij de vervanging van de digitale leermiddelen ontvangt iedereen jaarlijks een nieuwe iPad met daarbij een onderwijs-proof iPad-hoes. Er is altijd toegang tot de nieuwste applicaties en de iPad valt onder de iPad garantie. Tevens kan de iPad verzekerd worden tegen diefstal en schade

Aanschaffen van iPads

Het is financieel gezien de voordeligste investeringsvorm om de iPad aan te schaffen. De onderwijsinstelling kan de iPads inkopen of de ouders en leerlingen schaffen de iPad zelf aan. Dit kan zonder inmenging van de onderwijsinstelling en de ouders en leerlingen zijn zelf eigenaar. Daarnaast is er de optie om de iPad in termijnen te betalen.

Het nadeel dat kleeft aan de aanschaf van de iPad door de onderwijsinstelling is dat de bestelling vaak moet worden aanbesteed. Wanneer de ouders en leerlingen verantwoordelijk zijn voor de aanschaf dan kan er sprake zijn van een ontoereikend budget.

Leasen van iPads

Voor het leasen van de iPad is vaak geen aanbesteding nodig. Zo kan de iPad direct geleverd worden zonder dat er eerst financiële middelen benodigd zijn. De ouders of leerlingen kunnen zelf de iPad leasen zonder bemiddeling van de onderwijsinstelling. Daarnaast bestaat er ook bij het leasen van de iPad de mogelijkheid om in termijnen te betalen.De keerzijde van het leasen van de iPad is dat er rente moet worden betaald. Daarnaast is de iPad niet in eigendom van de persoon.

Benieuwd hoe we u kunnen begeleiden bij de transitie naar onderwijs van vandaag?

Xando Onderwijs

  • >Kwaliteit voor ieder onderwijs
  • >Jarenlange onderwijsexpertise
  • >Wij het advies, u de regie

Bel ons voor een afspraak

038-425 40 60

shop
Onderwijs