Beveiliging en Privacy

Scholen zijn tegenwoordig bijna allemaal met het internet verbonden. Deze onbeperkte toegang brengt nieuwe vragen met zich mee. Eén van die vragen betreft de risico’s die leerlingen lopen bij het gebruik van internet op school. Het is immers een open medium dat toegang kan geven tot ongepaste sites en kan leiden tot ongewenste contacten. Leerlingen kunnen per ongeluk op dergelijke sites terechtkomen of het slachtoffer worden van criminaliteit. Dankzij ScreenTrust kunnen leerlingen beveiligd worden tegen ongewenste sites, maar anders dan andere content filters: ScreenTrust wil niet alleen maar sites blokkeren, maar ook bewustzijn creëren.

ScreenTrust logo

Machine learning

Elke website die een leerling bezoekt wordt geclassificeerd door onze software en ingedeeld in één of meerdere categorieën. Als de categorie door de school wordt geblokkeerd, krijgt de leerling een melding dat de pagina niet bezocht mag én kan worden. Er zijn natuurlijk ontelbaar veel websites, hierdoor kan het zijn dat een bepaalde site nog niet geclassificeerd is. Gelukkig wordt er dan ‘on-the-fly’ door middel van machine learning alsnog gekeken waar de site in thuishoort. Dit gebeurt allemaal in een aantal milliseconden. Hierdoor merkt de leerling er weinig van.

Jouw gegevens zijn veilig!

Het unieke aan dit product is dat de privacy van kinderen écht gewaarborgd wordt. Andere producten maken veelal gebruik van een proxyserver. Dit houdt in dat alle informatie van een apparaat (een foto die wordt geüpload of een tekst die wordt geplaatst) via de server van de leverancier gaat. Dit is een grote inbreuk op de privacy. ScreenTrust filtert de content op het apparaat zelf en sturen alleen de basis URL door naar onze servers voor validatie indien nodig, hierdoor wordt er geen privacygevoelige data verwerkt door de ScreenTrust’s servers.

Daarnaast biedt het product inzicht voor leerkrachten. Dit inzicht kan leerkrachten helpen om beeld te krijgen van het online gedrag in de klas. Zo kan een leerkracht realtime zien in welke categorieën leerlingen aan het werk zijn. Deze informatie is later beschikbaar als rapportage waarmee een leerkracht met leerlingen en ouders in gesprek kan gaan.

ScreenTrust
voor scholen

We weten dat het internet op scholen een steeds belangrijkere rol speelt, maar het zorgt ook voor veel afleiding. Daarom bieden wij het product ScreenTrust aan voor scholen. Met dit product is het mogelijk om diverse categorieën te selecteren en deze af te schermen. Zo is het mogelijk om ’Social Media’ uit te schakelen waardoor een leerling geen gebruik meer kan maken van Facebook, zowel de site als de app.

Nieuwsgierig geworden over dit product?

Neem contact op met Xando Onderwijs en vraag naar Beveiliging en Privacy.

Financieel

Financieel

Een flexibele financiering voor jouw bedrijf.

Meer lezen »

Beheer

Beheer

Beheer van Apple devices voor je bedrijf.

Meer lezen »

Circulair

Circulair

Ruil ’m in. Goed voor jou, goed voor de planeet.

Meer lezen »

Netwerk

Netwerk

Betrouwbare en veilige netwerkoplossingen.

Meer lezen »

Support

Support

Service en support van Apple professionals.

Meer lezen »

shop
Onderwijs