Beheer op orde

Apple apparaten staan bekend om haar gebruiksvriendelijkheid. Xando biedt oplossingen aan, waarmee het beheer van Apple apparaten eenvoudig blijft. Wij gebruiken Jamf School en Apple School Manager voor Mobile Device Management. Met onze jarenlange ervaring hierin zijn we de perfecte partner om jullie te begeleiden bij de start en het gebruik. We kunnen u volledig ontzorgen maar we bieden u ook de ruimte om op eigen benen te leren staan.

Advies

Voordat u overgaat tot implementatie van de Apple apparaten denkt Xando met u mee. We geven advies over het beheer, de implementatie, trainingen en alle zaken die belangrijk zijn bij het in gebruik nemen van Apple apparaten in uw organisatie. Dit gebeurt altijd vanuit het oogpunt: ‘U de regie, wij het advies’.

Implementatie

Na een inventarisatie gesprek hebben we de wensen van uw organisatie goed in kaart gebracht. Deze implementeren wij zorgvuldig. Daarna kunt u aan de slag met de apparaten. Met de totaaloplossing die Xando aanbiedt krijgt u een zero touch configuration experience. Hiermee willen we zeggen dat het apparaat uit de doos aangezet kan worden en meteen gebruikt kan worden in de klas. Ook hierin zullen wij u begeleiden.

Foto Rob Sieljes

Neem
vrijblijvend contact op

met Rob Sieljes!Training & ondersteuning

De manier van beheren is misschien nieuw voor uw organisatie. Daarom biedt Xando de mogelijkheid om uw ICT-afdeling, leraren en alle andere betrokkenen te trainen. Natuurlijk is geen enkele organisatie hetzelfde, wij leveren hierin altijd maatwerk. U krijgt van ons de beste ondersteuning. Dit kan op locatie, telefonisch, digitaal of in de vorm van een training. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om gebruik te maken van gratis handleidingen, die actief worden onderhouden zodat u altijd zelf aan de slag kan. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van Xando Support. Op de supportpagina kunt u hier meer over lezen.

Apple School Manager

Met deze beheeromgeving implementeer u op een eenvoudige manier iPads en Macs binnen uw organisatie. Op deze plek heeft u toegang tot de Apple diensten, apparaten, apps en boeken en het beheer over Beheerde Apple ID’s. Al deze diensten kunnen gekoppeld worden aan een systeem voor Mobile Device Management zoals Jamf School waarmee u eenvoudig beheer blijft houden. Ook bestaat er de mogelijkheid om Apple School Manager te integreren met een (bestaande) Microsoft Azure Active Directory om gegevens van accounts uit te wisselen. De identiteit van Microsoft 365 is dan tegelijk het beheerde Apple ID. De gebruiker kan met één account inloggen op Microsoft 365 en op Apple’s iCloud.

Mobile Device Management

Een Mobile Device Management system (MDM) is een systeem waarmee de instellingen van de apparaten eenvoudig geautomatiseerd kunnen worden. Hiermee kunt u de apparaten op afstand instellen naar eigen wensen. Denk daarbij aan het configureren van beperkingen, beheren van apps, klassen instellen en nog veel meer. Dit verloopt allemaal draadloos. Zelfs voordat het apparaat voor het eerst uit de doos gehaald wordt, is het apparaat al geconfigureerd. Na het invullen van de WiFi-gegevens gaat de rest vanzelf. Of het nu gaat om één-op-één apparaten of gedeelde iPads, met dit systeem is dit allemaal te configureren. Daarbij maken we gebruik van Jamf School. Deze oplossing is speciaal ontworpen voor scholen waarbij gebruiksvriendelijkheid en gemak voorop staat. Xando adviseert, ondersteunt en beheert hierbij om technologie met succes te implementeren.

Leerlingen en leerkrachten

Met behulp van aanvullende apps kunt u een Apple apparaat inzetten voor veel doeleinden. Duizenden apps zijn speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en beschikbaar in de App Store. Naast het gebruik van apps krijgen leerkrachten en leerlingen 200 GB gratis iCloud-opslag en de mogelijkheid om samen te werken via Pages, Keynote en Numbers. De app Klaslokaal geeft de leerkracht een krachtige tool om leerlingen op de juiste manier te ondersteunen tijdens de les. Met de app Schoolwerk kan de leerkracht opdrachten uitdelen, de voortgang bekijken en opdrachten innemen.

Benieuwd hoe we u kunnen begeleiden bij uw route van innoveren?

shop
Onderwijs