IT

iPad en Mac leeromgeving

De iPad en de Mac zijn devices die perfect bij elkaar passen. Door de ondersteuning van Microsoft Azure Active Directory wordt het erg eenvoudig om leerlingen en leerkrachten toegang te geven tot alle Apple diensten. Ook andere diensten als Google Drive en Microsoft office zijn te gebruiken op deze devices. Met de creatieve tools van Apple wordt het device aangevuld met fantastisch lesmateriaal. 

Apple School Manager

Met deze centrale tool kunt u op een eenvoudige manier iPads en Macs binnen uw organisatie implementeren. Op deze plek hebt u toegang tot de Apple diensten, devices, apps en boeken en het beheer over Apple ID’s. Al deze diensten kunnen gekoppeld worden aan een MDM-systeem waarmee u eenvoudig beheer blijft houden. Ook bestaat er de mogelijkheid om Apple School Manager te integreren met een (bestaande) Microsoft Azure Active Directory om gegevens van accounts uit te wisselen.

Leerlingen en leerkrachten

Met behulp van aanvullende apps kunt u een iPad inzetten voor veel doeleinden. Duizenden apps zijn speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en beschikbaar in de App Store. Naast het gebruik van apps krijgen leerkrachten en leerlingen 200 GB gratis iCloud-opslag en de mogelijkheid om samen te werken via Pages, Keynote en Numbers. De app Klaslokaal geeft de leerkracht een krachtige tool om leerlingen op de juiste manier te ondersteunen tijdens de les. Met de app Schoolwerk kan de leerkracht opdrachten uitdelen en de voortgang bekijken van leerlingen. 

Mobile Device Management

Een Mobile Device Management system (MDM), is een systeem waarmee de configuraties van devices eenvoudig geautomatiseerd kunnen worden. Hiermee kunt u beperkingen configureren, apps toevoegen, klassen instellen en nog veel meer. Dit kan allemaal draadloos. Dit geeft de zero-touch-configuration experience voor de eindgebruiker. De gebruiker kan hem uitpakken en hoeft niets in te stellen om hem in gebruik te nemen. Of het nu gaat om één-op-één apparaten of gedeelde iPads, met dit systeem is dit allemaal te configureren. Xando adviseert, ondersteunt en beheert om IT tot een succes te implementeren. 

Neem vrijblijvend contact op met één van onze Apple Education Specialists voor meer informatie.

Xando Onderwijs

  • >Kwaliteit voor ieder onderwijs
  • >Jarenlange onderwijsexpertise
  • >Wij het advies, u de regie

Bel ons voor een afspraak

038-425 40 60

shop
Onderwijs