Ophalen winkels | 14 dagen bedenktijd | Betaalservice | Inruilservice | iMember | Werken bij | Nieuwsbrief | Helpdesk

Apple vervangt gratis iPhone 5 batterij

Wil je weten of jouw iPhone 5 bij de serie hoort waar de batterij slecht functioneert? Dan kun je op deze speciale pagina het serienummer van je iPhone invullen. Je serienummer is te vinden bij de instellingen van je iPhone: Algemeen > info > Serienummer.

Vanaf 29 augustus kun je je iPhone met batterij problemen laten vervangen. Bij Xando is het mogelijk om je iPhone op te laten sturen, als je jouw iPhone niet bij Xando gekocht hebt dan kunnen hier handelingskosten bij komen. De iPhone kan je brengen naar één van onze winkels, vervolgens wordt de iPhone op gestuurd en wordt er nogmaals gecontroleerd of de telefoon wel het juiste serienummer heeft. Als dit zo is dan wordt het toestel teruggestuurd met een nieuwe batterij.

Voordat je iPhone 5 inlevert:
• Maak en reservekopie via iTunes of iCloud;
• Zet 'zoek mijn iPhone' uit.

Volgens de berichten vanuit Apple gaat het om een klein aantal iPhones die tussen september 2012 en januari 2013 zijn geproduceerd. Op de kosten van Apple kun je de batterij vanaf 29 augustus laten vervangen. Dit is te doen bij een Apple Store in Amsterdam, Haarlem of Den Haag maar natuurlijk ook bij de vertrouwde Apple Premium Reseller bij jou in de buurt. Xando is gevestigd in Zwolle, Enschede en Nijmegen.

Voorwaardes en uitzonderingen
Als je op je eigen kosten al de batterij hebt vervangen, dan je kun je bij Apple om een refund vragen (mits je iPhone 5 onder deze regeling valt).
Valt jouw iPhone 5 niet onder dit vervangingsprogramma maar heb je toch last van een slechte batterij, dan kun je deze voor €75 door Apple laten repareren.
Wanneer je iPhone in de afgelopen maanden al voor reparatie is opgestuurd, bijvoorbeeld voor het sluimerknop vervangingsprogramma. Dan kom je niet aanmerkingen voor de batterij vervanging. Dit is omdat bij het vervangen van de sluimerknop de batterij ook al is vervangen door Apple.
Als je iPhone 5 beschadigd is, bijvoorbeeld val-, stoot en/of vochtschade dan moet dat probleem eerst worden verholpen voordat de batterij kan worden vervangen. Hier door kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Lees hier tips om de levensduur van je batterij te verlengen.

Ga naar de serial number checker >