Ophalen winkels | 14 dagen bedenktijd | Betaalservice | Inruilservice | iMember | Werken bij | Nieuwsbrief | Helpdesk

MacBook Kopen? Vergelijk de modellen.

Welke MacBook heb je nodig? Vergelijk de MacBook 12 inch, MacBook Pro en de MacBook Air.

Je hebt misschien besloten om een Apple MacBook te kopen, maar je hebt nog geen idee welke MacBook. Er zijn op dit moment drie modellen. De  MacBook 12 inch, De  Macbook Pro en de  MacBook Air. De keuze van een MacBook hangt natuurlijk af van wat je belangrijk vindt (in volgorde van prioriteit) en je budget.

Hoeveel snelheid en stabiliteit heb je nodig?

Het begint met je af te vragen wat je ECHT nodig hebt qua rekencapaciteit. Dit is afhankelijk van wat je nu, maar ook in de toekomst van plan bent om te doen met je MacBook. Als je bijvoorbeeld van plan bent om veel te doen aan videobewerking of als je zware games wil spelen, dan zal je al snel op een krachtige MacBook Pro uitkomen. De MacBook Pro is namelijk een stuk krachtiger dan een MacBook Air en heeft een ook betere videokaart. Bijvoorbeeld een  MacBook Pro 15 inch quad-core i7 2.2GHz. Of als je budget het toelaat de 2.5Ghz. Kies je voor een te licht model dan is het aannemelijk dat je hier later spijt van krijgt.

Als je de rekenkracht niet perse nodig hebt, maar het wel belangrijk vindt dat alle processen zo snel en soepel mogelijk verlopen (bijvoorbeeld bij zakelijk gebruik) dan kunnen we de MacBook Pro met veel rekenkracht ook aanbevelen. De MacBook Air en de MacBook 12 inch modellen zijn allemaal minder sterk dan de krachtigste MacBook Pro modellen.

Formaat beeldschermGroot formaat Als je een groot beeldscherm belangrijk vindt dan is de keuze eenvoudig. Alleen de MacBook Pro is met een 15 inch beeldscherm verkrijgbaar. Een groot beeldscherm is bijvoorbeeld gewenst als je in meerdere programma's tegelijk werkt of als het belangrijk is veel informatie op je scherm kwijt te kunnen. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om een tweede beelscherm aan je MacBook te koppelen.
Klein formaat en licht gewicht Het kan ook zijn dat je juist liever een klein beeldscherm hebt, want tja,.. dan is je MacBook ook kleiner en dat scheelt met vervoer! Nu wordt de MacBook Air vanaf 11 inch geleverd en de 'MacBook' in 12 inch. De MacBook Pro begint pas bij 13 inch. De MacBook 12 inch en de MacBook Air zijn ook een stuk dunner en lichter dan de MacBook Pro. Zelfs als het beeldscherm hetzelfde formaat heeft. Zo is het gewicht bij een 13 inch Pro ongeveer 2,06 kg en bij een 13 inch Air model slechts 1,35 kg! De Air 11 inch is uiteraard nog lichter, namelijk ongeveer 1,08 kg. Maar wil je echt een licht gewicht? Ga dan voor de MacBook 12 inch die met zijn 0,92 kg nog lichter is dan de Air 11 inch!

Design MacBook

De meeste mensen zijn het er over eens. Alle Apple producten hebben een prachtig design. De MacBook modellen niet uitgezonderd. Ze zijn stijlvol, minimalistisch, dun. Als je ook andere Apple apparaten zoals een iPhone hebt, dan is het wellicht mooi om de kleuren te matchen. Tenzij je een zilveren iPhone hebt, kom je dan uit op de MacBook 12 inch modellen. Zij zijn als enige ook verkrijgbaar in goud en spacegrijs. Dit artikel is voor het laatst geupdate op 18 Juli 2015. Eventuele updates aan Apple MacBook modellen na deze datum zijn niet in dit artikel verwerkt.