Ophalen winkels | 14 dagen bedenktijd | Inruilservice | iMember | Werken bij | Nieuwsbrief | Helpdesk

Let us loop you in.

21 / 03 / 2016

Let Us Loop you in.

De zaal was geen onbekende; Town Hall heeft misschien maar plaats voor 300 personen, maar er zijn in het verleden memorabele aankondigen gedaan. 18.00 op maandag 21 maart 2016. Vast geen moment voor memorabele aankondigingen, maar desalniettemin net zo leuk en spannend.

En zo begon de keynote met een filmpje over de geschiedenis van Apple. Apple bestaat namelijk 1 april 40 jaar. En nee, het is geen grap. Op het moment van de Keynote zijn er wereldwijd 1 miljard devices in gebruik. Hoeveel? Ja echt, één miljard devices!

Naast dat Apple zich natuurlijk volop bezighoudt met de ontwikkelingen van devices houdt ze zich ook bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen, Milieu, health en recycelen.
Tim stond aan het begin van de Keynote even stil bij de zaken die spelen m.b.t. de FBI en Privacy. Vervolgens kreeg Lisa Jackson het woord om te praten over Apple en het Milieu. Wist je namelijk dat 93% van Apple’s faciliteiten wereldwijd draait op herbruikbare energie? En wist je ook dat 99% van Apple’s verpakkingen van gerecycled papier zijn of dat het gemaakt is van milieuvriendelijke bossen. Daarnaast hebben we vanavond kennis gemaakt met Liam, een robot die dagelijks alle onderdelen van de iPhone scheidt om te recyclen.

Lisa vertelde meer over Apple en het milieu en Jeff vertelde meer over Apple en Health. ResearchKit ondersteunt bij veel diverse studies, zoals studies naar Parkinson en studies naar autisme bij kinderen. Dankzij o.a. de ResearchKit en de AppleWatch is kennis nog toegankelijker wat helpt bij het vinden van informatie over diverse ziektes en aandoeningen. Het bundelen van kennis is het bundelen van kracht, wat resulteert in het bundelen van betere levensverwachtingen.

Naast de ResearchKit lanceert Apple vanavond de CareKit. De CareKit is er voor het verzamelen van betere data voor patiëntenbehandeling, op individueel niveau. Zo beginnen ze met CareKit in te zetten voor patiënten met de ziekte van Parkinson. Het belangrijkste van alles? Alle gegevens zijn versleuteld, zijn en blijven privé. CareKit is open source en beschikbaar in April (US).

En toen was het tijd voor de nieuwe producten..

Apple Watch

Zoals al werd verwacht heeft Apple nieuwe bandjes voor de Watch aangekondigd waaronder; Zwart Milanse, Nylon bandjes en nieuwe kleuren voor de sportbandjes en lederen bandjes. De nieuwe bandjes zijn voor zowel huidige als nieuwe Apple Watch eigenaren. Het meest interessant is nog wel dat de Apple Watch in prijs is verlaagd.

iPhone SE

De geruchtenmachine draaide de laatste tijd volle toeren als het aankwam op een nieuwe iPhone. Vanavond is het kleinere toestel, namelijk de 4-inch iPhone SE, aangekondigd. De 4-inch iPhone SE ziet er uit als een iPhone 5s, maar is krachtiger dan een 6s. Het enige wat ontbreekt is ondersteuning voor 3D Touch. 12MP iSight camera. Focus Pixels. True tone flash. New image signal processor. Panorama up to 63MP en ook live-photos zijn verwerkt in de iPhone SE. De LTE/4G-snelheden in de iPhone SE zijn 50% sneller dan de iPhone 5s. Waarschijnlijk is de iPhone SE vanaf begin april beschikbaar in Nederland met de verwachte prijzen: €489 voor de 16GB variant en €589 voor de 64GB*. Kortom met de iPhone SE beschik je over (bijna) alle nieuwe snufjes en functies, terwijl het het oude vertrouwde formaat behoud.

iPad

Phill vertelde halverwege de Keynote dat voor veel iPad Pro gebruikers een wereld aan mogelijkheden is open gegaan. Dus waarom niet de bijzondere mogelijkheden overbrengen naar een iPad Pro met hetzelfde formaat als de iPad Air? En daar was de iPad Pro 9,7-inch.

De iPad Pro is kleiner maar net zo krachtig, een scherm is 40% minder reflecterend dan de iPad Air 2. En 25% scherper dan de iPad Air 2! Daarnaast werkt het met Night Shift (kun je in bed nog langer Netflix kijken zonder dat het je slaapritme verstoord).

Diverse specificaties van de nieuwe iPad Pro zijn; 12MP iSight camera, Focus pixels, True tone flash, Panorama 63MP, 4K en live Photo’s. 5Mp Face-time camera. Daarnaast heeft de iPad Pro 9,7-inch vier speakers en brengt het daardoor 2x sterker de audio ervaring als de iPad Air 2.
En niet te vergeten; een A9X Chip en M9 Coprocessor.
De 9,7-inch iPad Pro is verkrijgbaar in de kleuren; Zilver, Goud, Space Grijs en Rose Goud en komt beschikbaar als 32GB, 128GB en 256GB. Volgens verwachting zal de iPad Pro begin april beschikbaar zijn in Nederland. Dankzij de komst van de nieuwe iPad Pro ziet de iPad line-up er voortaan zo uit; iPad mini, iPad Air 2, iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch.

De ultieme vervanger voor je PC. Én natuurlijk milieuvriendelijk...
Benieuwd naar de pre-order mogelijkheden en wanneer de nieuwe producten beschikbaar zullen zijn? Meld je dan aan voor Xando nieuwsbrief en houd onze Social Mediakanalen in de gaten!


Categorie: xNews