Ophalen winkels | 14 dagen bedenktijd | Inruilservice | iMember | Werken bij | Nieuwsbrief | Helpdesk

Santa - Xando

24 / 12 / 2015

Het was donker, ik moest even nadenken waar ik was en hoe laat het was.

Het schemerlampje van de wekker gaf aan dat het 03.22 was. Midden in de nacht, tijdens deze koude Kerst nacht.

Waarom was ik wakker geworden? Het huis was rustig, de buren waren rustig en de straat was rustig.

Maar waar was ik dan wakker van geworden?

Het geluid deed mij denken aan een specht die zachtjes zijn weg naar binnen zocht, kleine tiktjes die herhaaldelijk in een ritme mij uit mijn diepe slaap hadden gehaald. Maar waarom had het mij uit mijn slaap gehaald? Regelmatig slaap ik weekenden in de natuur, in een tentje, omringt door natuurlijke geluiden. Was ik wakker geworden omdat dit geluid, geen natuurlijk geluid was?

Ondertussen was ik wakker, echt wakker. Het was geen halve droom of een hallucinatie omdat ik slaapdronken was. Nee het was echt.

Ik luister het nog even aan en twijfel over mijn besluit, wat kan het wezen? Spoken of sprookjes bestaan toch niet? Het moment is daar dat ik mijn besluit heb genomen; dekbed van mij af gooi, mijn voeten op de koude, kille vloer zet en in één rechte lijn langs alle lichtschakelaars ga zodat ik geen enkel moment in het donker kom te staan. De deur naar de woonkamer gooi ik open totdat ik, nog met het slaap in mijn ogen, verschrik blijf staat staren.

“Jij?”

Hij: “Ho, Oh.. Ho, oh”.

In een flits verdwijnt hij, ik blijf een seconde staren, was this real or just a fantasy? Op de plek waar hij net zat ligt iets, iets wat ik niet herken maar wat hij heeft achtergelaten, voor ons? Ik loop erheen en dan dringt het tot mij door. Ik ken jou!


Categorie: xNews