Ophalen winkels | 14 dagen bedenktijd | Inruilservice | iMember | Werken bij | Nieuwsbrief | Helpdesk

Hey Siri, Give Us a Hint.

10 / 09 / 2015

heysirigiveusahintbanner
Nadat Tim Cook al zwaaiend het podium op kwam lopen en beloofde een aantal ‘monster announcements’ te doen, ging hij gelijk over naar het eerste punt op de agenda:

De Apple Watch.
Een paar maanden geleden ging de verkoop van de Apple Watch van start. De tevredenheid over de Watch is sinds dat moment gemeten en blijkt een verbazingwekkend tevredenheidspercentage te hebben van 97%! Ook zijn er inmiddels al 10.000 Apps beschikbaar op de Apple Watch.

Een aantal aanpassingen werden aangekondigd; zo worden 3rd party applications ondersteund. Als voorbeeld werden Facebook Messenger, GoPro, en AirStrip voor in de zorg genoemd.
Er komen twee nieuwe kleuren van de Apple Watch bij, namelijk Gold en Rose Gold. Omdat de bandjes van de Apple Watch zo gemakkelijk verwisseld kunnen worden, waarmee je dus
elke keer een hele nieuwe look kunt creëren, lanceren ze een extra set aan gekleurde bandjes. Ook komt er een (product) Red Apple Watch waarvan het bandje rood is en een deel van de opbrengst naar het Aids Fonds gaat.

iPad Pro
Tim noemde dit het grootste nieuws over de iPad sinds de lancering van de iPad: de 12 inch iPad Pro. De breedte van de iPad Pro is gelijk aan de hoogte van de iPad Air 2. Dit betekend dat je, wanneer je de iPad Pro liggend gebruikt, extra ruimte hebt naast het scherm dat je gewend bent te gebruiken. Multitasken wordt daarom erg gemakkelijk. Dit laten Eric Snowden van Adobe en Kirk Koenigsbauer van Microsoft zien in een korte presentatie over de nieuwe functionaliteiten binnen hun programma’s, die exclusief beschikbaar zijn op de iPad Pro! De iPad Pro heeft natuurlijk ook verbeterde technische specificaties. Zo is de A9 chip 1,8x sneller dan de A8 chip. Dit merk je bijvoorbeeld wanneer je meerdere streams tegelijk wilt bekijken: je kunt nu namelijk drie 4k streams tegelijkertijd afspelen. De batterij van de iPad Pro gaat zo’n 10 uur mee. Een ander hoogtepuntje zijn de stereo-speakers. De vier speakers bepalen met sensoren welke speaker op dat moment links zit en welke rechts voor een perfecte surround sound. Tot slot heeft de iPad Pro een iSight camera van 8 MP en hij is verkrijgbaar in de kleuren Silver, Gold en Space Gray. Naast de iPad Pro worden er twee accessoires gepresenteerd: Een stylus genaamd Apple Pencil en een toetsenbord cover genaamd Smart Keybord. Data en stroom voor het keyboard worden via de Smart Connector geleverd. De Apple Pencil wordt gebruikt voor ultieme precisie en door de snelle respons is het vergelijkbaar met het schrijven met een echt potlood. Er wordt rekening gehouden met de positie, de kracht en de schuinheid van de pen.

De iPad Pro is vanaf November verkrijgbaar voor een prijs vanaf $799.
Wanneer de iPad Pro precies in Nederland verkrijgbaar is, is nog onzeker.

Apple TV 4e generatie
Waarom Apple er zo lang over deed om met een vernieuwing op het gebied van de Apple TV te komen, is voor meerdere een raadsel. Zelf noemt Apple het dat ze moesten herdefiniëren waarvoor een TV gebruikt wordt. Het antwoord hierop is Apps, en Siri gaat hierbij helpen. De nieuwe Siri Remote heeft een touchscreen waarbij je over het beeld kunt swipen, en een microfoon om met Siri te kletsen. Vraag bijvoorbeeld om een actiefilm en Siri laat je een selectie zien. Wanneer je je vervolgens bedenkt dat je alleen actiefilms met een bepaalde acteur wilt zien, filtert Siri dit voor. Zoekopdrachten kun je dus uitgebreid filteren. Ook kun je Siri vragen over andere Apps terwijl je een film kijkt. Siri zorgt dat je de info onder in het scherm ziet en bovenaan het scherm rustig verder van de film kunt genieten.

Daarnaast kun je via de Apple TV genieten van games, muziek, foto’s en de App Store, en dat alles via het nieuwe besturingssysteem genaamd tvOS. tvOS is vanaf Oktober voor het grote publiek verkrijgbaar.

iPhone 6s en 6s Plus
De nieuwste iPhones worden, zoals verwacht, iPhone 6s en iPhone 6s Plus genoemd. Ze komen in de kleuren Silver, Gold, Rose Gold en Space Gray. De iPhones worden uitgebracht in een nieuw soort aluminium en het scherm wordt bedekt met een nieuw soort Ion-X-glas. De iPhones zijn uitgerust met een Force Touch-display genaamd 3D Touch. Door deze drukgevoelige techniek zijn er extra functionaliteiten mogelijk; een lichte touch betekend dan iets anders dan een harde touch. Wanneer je bijvoorbeeld je mail opent kun je door licht te drukken kijken wat er in het bericht staat. Wanneer je dan los laat sluit het bericht en wanneer je harddrukt wordt het bericht helemaal geopend. Dit maakt het mogelijk om snel door je mail en andere berichtgevingen heen te gaan.

Ook de iPhones zijn uitgerust met de gloednieuwe A9-chip. Qua prestaties is de chip 70% sneller dan de A8 en op grafisch gebied is de A9-chip 90% sneller.

Dankzij een aantal slimme verbeteringen heeft Apple eindelijk een techniek gevonden om 12MP foto’s te maken zonder dat de kwaliteit verloren gaat door ruis. De 12MP camera kan filmen in 4K. Door een foto te maken met 3D Touch ontstaat er een Live Photo. Dit is gelijk aan een gewone foto, maar er wordt zo’n anderhalve seconde om de foto heen opgenomen zodat er een klein filmpje ontstaat. Dit gebeurt op een ruimte besparende manier. Wanneer je door je foto’s bladert, of op de screensaver van je Apple Watch kijkt, kun je de Live Photo bekijken en het moment altijd weer herbeleven.

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden standaard geleverd met IOS 9 en zijn in de eerste groep landen verkrijgbaar vanaf 25 September. Nederland zit niet bij de eerste groep en volgt waarschijnlijk één of enkele weken later.


Categorie: xNews

Opmerkingen

You must be logged in to post a comment.