Ophalen winkels | 14 dagen bedenktijd | Betaalservice | Inruilservice | iMember | Werken bij | Nieuwsbrief | Helpdesk

MacBook Air

27 / 08 / 2013

Informatie MacBook Air

De nieuwe MacBook Air wordt met name geprezen voor de lange batterijduur, dat hij zo dun is en een licht gewicht heeft. Dit maakt de MacBook Air ideaal voor iemand die op verschillende locaties werkt of veel onderweg is. En deze nieuwe generatie MacBook Air is nog eens krachtig ook.

Hij gaat maar door, die Macbook Air

Met de MacBook Air 11 inch kan je nu tot wel 9 uur aan de slag en met de MacBook Air 13 inch zelfs tot 12 uur, zonder de batterij tussendoor op te laden. Ik hoor je zeggen; “sure... zeker als ik alleen teksten aan het typen ben”. Maar niets is minder waar. Zelfs als je films van bijvoorbeeld iTunes bekijkt kan je op het 11 inch model tot 8 uur onafgebroken kijken en op het 13 inch tot 10 uur.
Als je niets doet, maar de MacBook lekker laat sluimeren, houdt hij het met gemak weken vol. Het is zelfs zo als je dan de Power Nap inschakelt, dat je gewoon e-mails en updates van je agenda blijft ontvangen.


En hij is nog eens krachtig ook

De Intel Core-Processors van de vierde generatie, gecombineerd met een verscheidenheid aan intelligente en efficiënte voorzieningen maakt de Apple MacBook Air een bijzonder krachtige notebook. De MacBook Air is zo ontwikkeld dat je met zo min mogelijk energie verbruik, zoveel mogelijk uit het beestje kan halen. Dus; doen wat je wilt, zolang als je maar wilt. Zeker tijdens het spelen van een game zal je de snellere graphics merken.


Is hij nu ook nog mooier dan hij al was?

De lat lag door de vorige serie MacBook Airs erg hoog. Zo hoog waardoor Apple gedacht moest hebben “Never change a winning team”. Lekker zo laten dus.


What about the features van de MacBook Air?

Nieuwe flash architectuur

Door de vernieuwde flash architectuur is de MacBook Air vooral ook een stuk sneller en lichter. Je kan Flashopslag nemen tot 512GB en deze is negen maal zo snel als een 5400 rpm schijfje. Dat de nieuwe MacBook Air een stuk krachtiger is blijkt ook wel door de verhoogde snelheid van het Flashopslag. Deze is maar liefst 45% sneller!


Snellere Wi-Fi

Doordat de MacBook Air nu 802.11ac Wi-Fi ondersteunt, zijn de draadloze prestaties zelfs tot drie keer hoger dan de vorige MacBook Air modellen.


Eenvoudig de nieuwste apparaten en beeldschermen aansluiten

Met de Thunderbolt en USB 3 poort kan je makkelijk de nieuwste apparaten en beeldschermen aansluiten.


Ultra dunne display met toch vele pixels

Tja, dat de MacBook Air zo dun is komt natuurlijk mede door het beeldscherm. Het scherm is slechts 4,86 millimeter dik, terwijl de resolutie toch zeer hoog is. De MacBook Air 11 inch heeft een resolutie van 1366 x 768 en de Macbook Air 13 inch een resolutie van 1440 x 900 pixels. Nice!
Bovendien beschikt de MacBook Air ook nog eens over led achtergrondverlichting.


En...

En de MacBook Air beschikt over toetsenbord verlichting met ingebouwde lichtsensor, natuurlijk een multitouch trackpad, een breedbeeld formaat camera en een dubbele microfoon.


Tips voor de aanschaf van een MacBook Air

Wilt u online of in één van de Xando winkels een MacBook Air kopen? Neem dan nog even de volgende tips door:

  • Je kan je oude MacBook of een ander Apple Mac product / iPad inleveren in ruil voor korting op een nieuwe MacBook via de Xando Mac en iPad inruilservice;
  • Bij Xando is het mogelijk een MacBook op afbetaling te kopen;
  • Bij een bestelling boven de 100 euro betaal je geen verzendkosten, vergeet daarom niet om direct bijpassende accessoirs zoals een sleeve of tas voor je MacBook erbij te bestellen;
  • Kom langs in één van de Xando winkels (in Enschede, Nijmegen of Zwolle) voor persoonlijk advies en toelichting over de verschillende modellen en extra mogelijkheden;
  • Bekijk regelmatig de aanbiedingen pagina om te kijken of er niet toevallig een MacBook Air aanbieding of korting actie is.
  • Het is mogelijk om de garantieperiode te verlengen en complete technische ondersteuning te krijgen door gebruik van het AppleCare Protection Plan.


Apple MacBook Air Modellen

De MacBook Air wordt geleverd in vier verschillende modellen die je natuurlijk wel naar je eigen verder kan upgraden (snellere processor, meer geheugen, Apple USB superdrive, etc.). De verschillen zitten 'm vooral in de grote van het scherm en de flash opslag. Waarbij groter niet altijd beter is. Een 11 inch model is natuurlijk ook makkelijker mee te nemen. Alle MacBook Air modellen beginnen met een 1,7 GHz processor.

De modellen


MacBook Air of toch MacBook Pro?

Is een 13 inch beeldscherm niet genoeg? Toch liever een MacBook met Retina display?
Er zijn verschillende redenen om toch over te stappen naar een MacBook Pro. Als je de MacBook met name gaat gebruiken om te ontwerpen, kies je waarschijnlijk liever voor een groter beeldscherm, maar als je veel onderweg bent en op veel verschillende locaties werkt dan heb je liever een Air. Bij Apple kan je de verschillende specs van de MacBooks vergelijken.


Handige links

Xando – Apple MacBook Air modellen

Xando – Apple MacBook Pro modellen

Apple.com – Macbooks vergelijken
Categorie: MacBook

Opmerkingen

You must be logged in to post a comment.